محققان ، نانولولههای کربنی ابداع کردهاند که قدرت اشیاء چاپشده با پرینترهای سهبعدی را تا 275 برابر افزایش میدهند .
بر اساس گزارشی به نقل از گیزمگ، پرینترهای سهبعدی وظیفه تولید و نمونهسازی اشیاء را بر عهده دارند اما در عین حال، محصولات آنها استحکام لازم را ندارند . عدم استحکام بالای اشیاء سهبعدی ساخته شده به این دلیل است که این موارد برخلاف یک مخزن جامد، از لایههای اختصاصی مواد تولید میشوند .
به لطف تحقیقات صورت گرفته توسط محققان دانشگاه A&M تگزاس ، موارد پرینت سهبعدی که در حال حاضر تولید میشوند حدود 275 برابر قویتر از حدامکان هستند . دو نفر از دانشجویان مقطع دکترای این دانشگاه ، فناوری جدیدی برای پرینترهای سهبعدی ابداع کردهاند که شامل قرار گرفتن لایهای از نانولولههای کربنی روی قسمت خارجی رشتههای پلاستیکی است که در فناوری پرینت سهبعدی مورد استفاده قرار میگیرد .
این رشته سپس با قرار گرفتن لایههای متوالی پلاستیکی که با حرارت دادن و پلاستیکسازی سفت شده است ، در پرینترهای معمولی و برای خلق یک شیء به شکل عادی به کار میرود .
با تکمیل فرآیند پرینت گرفتن ، این شیء در منبع مایکروویو در حالت جامد قرار میگیرد . حرارتی که در اینجا تولید میشود در نانولولههای کربنی متمرکز و باعث میشود تنها پلاستیک موجود در این نقاط ذوب و با پلاستیک اطراف ترکیب شود . در این روش ، این پلاستیک به طور انتخابی در مرزهای بین لایهها به هم جوش میخورد .
ایده اصلی این است که یک قطعه سهبعدی را به دلیل پلاستیکی بودن و ذوب شدن بر اثر حرارت نمیتوان برای جوش دادن به هم ، به سادگی داخل فر گذاشت . از این رو ، باید از کانسپتهایی که به طور سنتی برای جوش دادن قسمتهای مختلف به یکدیگر استفاده کرد ؛ به گونهای که در آن به منظور اتصال قطعات به هم یک مشعل یا دستگاه جوش TIG به کار میرود . در واقع ، تمام قطعات را ذوب نمیکنیم بلکه حرارت را در جایی که به آن نیاز داریم استفاده میکنیم .
این فناوری مجوز لازم را برای استفاده در استارتاپ محلی Essentium Materials کسب کرده است که برنامهریزیها برای تجاریسازی آن در حال انجام است . امید است که از این سیستم مایکروویو بتوان به طور مستقیم در پرینترها استفاده کرد . در این صورت ، تهیه پرینت و جوش دادن الکترومغناطیسی در چنین دستگاهی ، میتواند این فناوری را یک گام فراتر ببرد .