20درصد شهرها و مناطق ژاپن کتابفروشی ندارند

58568796986 دنیای نو - 20درصد شهرها و مناطق ژاپن کتابفروشی ندارندطبق تحقیقاتی که صورت گرفته، بیش تر از 20 درصد شهرها و مناطق ژاپن حتی یک کتابفروشی ندارند. این مساله روز به روز در حال افزایش است و عامل اصلی آن، مهاجرت از این شهرها و هم چنین افزایش تمایل مردم به استفاده از خریدهای آنلاین است.

به طور ویژه می توان گفت از 1896 دولت محلی که در سراسر کشور قرار دارند، 420 مورد یا 22 درصد فاقد کتابفروشی هستند . این تحقیق در اواخر ماه ژولای توسط شرکت توهان (Tohan) انجام شده  است، یک شرکت توزیع کننده که به عنوان واسطی میان ناشران و کتابفروشی ها عمل می کند. کاگاوا تنها استانی است که تمام شهرهای آن کتابفروشی دارند .طبق آماری که نیپان شوپان هانبای (Nippon Shuppan Hanbai)، یک شرکت مسئول خرید و فروش کتاب واقع در توکیو منتشر کرده در مقایسه با چهارسال گذشته میزان شهرهای فاقد کتابفروشی 10 درصد افزایش یافته اند.

توشیهیرو کینکاوا 51  ساله که پیش تر در شهر کوشیما استان میازاکی صاحب کتابفروشی سوماگاری بوده است، در این باره می گوید: «در شهرهایی که جمعیتشان در حال کوچک تر شدن است، کتابفروشی ها نمی توانند دوام بیاورند.»

این کتابفروشی در دوران اوج خود ادعا کرده بود که میزان فروش سالیانه اش به 200 میلیون ین (1.8 میلیون دلار) می رسد. این آمار در حال حاضر به 90 میلیون ین رسیده است.هم چنین در 30 سال گذشته، جمعیت این شهر 30 درصد کاهش یافته و به 18 هزار نفر رسیده است.  در بهار امسال اعلام شد که دانش آموزان شش دبیرستان کوشیما با هم ادغام شده و یک دبیرستان تشکیل داده اند.

کتابفروشی سوماگاری بعد از حدود 100 سال فعالیت و خرید و فروش 10 هزار عنوان، در سال 2014 بسته شد.

علاوه بر افزایش سن و سال صاحبان کتابفروشی ها، مساله دیگری که باعث شده کتابفروشی های سراسر ژاپن به تدریج ناپدید شوند، کاهش بازار نشریات است.در کتابفروشی ها، 60 تا 70 درصد سهم فروش در اختیار نشریات بود. با این حال، این میزان فروش در ده سال اخیر 60 درصد افت داشته است.این روزها مردم نشریات را عمدتا در فروشگاه ها خریداری می کنند، خوانندگان هم جذب خرده فروش های آنلاینی همچون سایت آمازون شده اند. این خرده فروش های آنلاین 10 درصد سهم بازار محصولات چاپی را در اختیار دارند.

استان هوکایدو با 58 شهر بزرگ ترین استان کشور است که هیچ کتابفروشی ندارد. این در حالی است که طبق تحقیقات توهان استان ناگانو 41 کتابفروشی، فوکوشیما 28، اکیناوا 20، نارا 19 و کوماموتو 18 کتابفروشی دارند.بیش تر آن ها شهرهای کوچک و روستاها هستند.هفت شهر از جمله آکابیرا در هوکایدو، سوکابامیرای در ایباراکی، میوشی در توکوشیما و کوشی در کوماموتو بدون کتابفروشی هستند. مناطق میهارا در ساکای، استان اوزاکا و هیگاشی و آکی در شهر هیروشیما هم کتابفروشی ندارند.

در حال حاضر ژاپن 12526 کتابفروشی دارد، این آمار 40 درصد کم تر از 21654 کتابفروشی است که در سال 2000 برآورد می شد.طبق گزارشی که سازمان نشر ژاپن در بخش توسعه زیرساخت های اطلاعات ارائه داده است، در طول یک دهه گذشته، بسیاری از کتابفروشی های کوچک و متوسطی که زیر 990 متر مربع ابعاد داشته اند بسته شده اند. در این در حالی است که تعداد کتابفروشی هایی که از نظر ابعاد از این حد بزرگ تر هستند افزایش یافته و از 868 مورد به 1166 عدد رسیده اند.

تاکاشی آتودا، نویسنده و نائب رئیس سازمان توسعه فرهنگ شخصیتی (Characters Culture Promotion) در توکیو در این باره می گوید: «کتابفروشی جایی است که در آن شما می توانید ارتباط های عمیقی با کتاب های چاپی برقرار کنید. کتابفروشی هم چنین یک مکان فرهنگی است که باعث ارتقا سطح دانش و آموزش مردم می شود.»در عصر فناوری اطلاعات، کاهش تعداد کتابفروشی ها امری اجتناب ناپذیر است. با این حال باید در نظر داشته باشیم که صرف نظر از هر مساله ای، ما باید در هرجایی کتابفروشی داشته باشیم.