1ـ حجم خرید بالاتر و قیمت های پایین تر از خرد فروشان
2ـ عدم نیاز به فعالیت های تبلیغاتی بالا
3ـ عدم نیاز به طراحی فضای فروشگاه (نگهداری بیشتر در قالب سیلوها و انبارهای نگه داری کالا می باشند)
4ـ عدم نیاز به اجرای سیاست های فروش ویژه شرایط متفاوت
5ـ عدم نیاز به تعداد نیروی فروش و توزیع بالا
6ـ عدم نیاز به سیستم توزیع گسترده
7ـ شدت رقابت کمتر از رقابت میان خرده فروشان
8ـ عدم کنترل بر فرآیند توزیع به صورت مستقیم
9ـ به دلیل حجم بالای خرید و تراکنش های مالی بالا در بازپرداخت وجوه کالا ریسک بالایی وجود دارد
10ـ عدم تعهد فعالان پخش شاهرگی به تولید کننده جهت پوشش کامل منطقه
11ـ در پخش شاهرگی در مواردی که به صورت انحصاری در اختیار تعداد محدودی نماینده قرار بگیرد، تولید کننده را با ریسک عدم توزیع مناسب مواجه می کند و درصد پوشش او را کاهش می دهد.
در نهایت در پخش شاهرگی به دلیل خرید عمده از تولید کننده (کالا با قیمت پائین تر از خرده فروشی و قیمت مصرف کننده) و به دلیل عدم نیاز به هزینه های جانبی از جمله تبلیغات، طراحی فضای فروشگاه و ... در مجموع هزینه توزیع کاهش پیدا می کند.
عوامل مهم در انتخاب کانال توزیع شاهرگی
1ـ هزینه توزیع مویرگی بالا باشد.
2ـ دسترسی به فروشگاهای که با مصرف کننده نهایی در ارتباط می باشند، دشوار است.
3ـ صرف هزینه برای پخش مویرگی توجیه اقتصادی نداشته باشد.
4ـ تخصص و نیروی لازم برای بخش مویرگی وجود نداشته باشد.
5ـ توانایی کنترل و نظارت بر خرده فروشان برای سازمان دشوار باشد.
6ـ مدیریت حجم بالای تراکنش های خرده فروش، مشکل ساز می باشد.
اگر شرکت برای پخش محصولات خود تصمیم به اجرای فرآیند پخش شاهرگی داشته باشد، تحت این شرایط به دلیل عدم نیاز به ویزیتور (جهت توزیع کالا) نیازی به مسیربندی، کنترل و ردیابی پرسنل فروش وجود ندارد. اما در هر صورت شرکت ها برای اجرای صحیح و کارآمد فرآیندهای پخش شاهرگی، نیاز به بهره گیری از فن آوری دارند. بدون استفاده و پیاده سازی فن آوری روز دنیا در حیطه سیستماتیک کردن فرآیند های سازمانی شرکت ها و سازمان ها در اجرای ساده ترین فعالیت هایشان نیز با پیچیدگی ها و مشکلاتی مواجه می شوند.
شرکت هایی که از پخش شاهرگی استفاده می کنند برای مدیریت فرآیند تامین کالا، انبار داری، ترابری و حمل و نقل، اطلاعات مشتریان، فروش و حسابداری نیاز به بهره گیری از فن آوری دارند تا از صرف زمان زیاد جهت مدیریت دستی فرآیندهایشان بپرهیزند و از این زمان برای تفکر در مورد استراتژی ها و برنامه ی توسعه خود استفاده کنند.
هرچند استفاده از هر فن آوری در سازمان هزینه دارد اما در نهایت به این نتیجه می توان رسید که هزینه استقرار سیستم هایی مبتنی بر فن آوری جهت مدیریت هر چه اثر بخش تر، فرآیندهای پخش در مقابل مزایایی که این سیستم ها دارند و قدرت پیشگیری در ایجاد هزینه های آتی، بسیار ناچیز به شمار می آید و همواره اعتماد به فن آوری روز دنیا برای سازمان ها اثربخش بوده است.
منبع: گروه نرم افزاری آسه