مقالات

کدام نرم افزار برای چاپ فلکسو مناسب تر است ؟

سهولت و قابلیت اجرای عملیاتی در عرصه پیش از چاپ فلکسو، در نرم افزار های مختلف متفاوت است. به همین دلیل انتخاب نرم افزار مناسب یا ترکیبی از چند نرم افزار، در ابتدای کار پیش از چاپ اهمیت به سزایی دارد. انتخاب یک نرم افزار مناسب، کلیدی برای رسیدن به موفقیت در قسمت پیش از چاپ می باشد.
این امر برای کلیه روش های چاپی به خصوص چاپ فلکسو بسیار صادق است. در چاپ افست نرم افزارهای نشر با کیفیت خوب در کنار نرم افزارهای عکس و آرشیو به کار می روند. ترکیب آنها کارهای پیش از چاپ افست را بسیار سهل و آسان می سازد.
بعضی از نرم افزارها با استفاده از علائمی که جای برش عکس ها را نشان می دهند. به راحتی می توانند محل قرارگیری عکس ها را روی پلیت مشخص سازند. ولی در چاپ فلکسو مسائل متفاوت است.
پیش از چاپ فلکسو مشابه پیش از چاپ افست نمی باشد، به این دلیل که روی هم خوردن رنگ ها در چاپ فلکسو به دقت بیشتری نیاز دارد.
به علاوه کارهایی مانند: اعوجاج، تکرار طرح، روی هم خوردن رنگ ها، چاپ تک رنگ اضافی و محل قرارگیری عکس ها همگی از حساسیت فوق العاده ای برخوردارند.
سؤال اینجاست که با این همه حساسیت و ظرافت در پیش از چاپ فلکسو، چه باید کرد و از چه نرم افزاری استفاده نمود؟
امروزه در بازار، بجز نرم افزارهای مخصوص پیش از چاپ اعم از افست یا فلکسو، چند نرم افزار اصلی وجود دارند که از کاربرد و محبوبیت زیادی برخوردارند و در عین حال به راحتی قابل انعطاف با فلکسو می باشند.
برنامه های شناخته شده شامل فوتوشاپ، ایلاستریتور، ایندیزاین، فری هند، کورل دراو و غیره … هستند. به نظر می رسد که در حال حاضر جهان گرافیک از فرمت های PDF ، استفاده زیادی می کند.

ادوبی ایلاستریتور
Adobe Illustrator

این نرم افزار دنیای بزرگ و پیچیده ای از امکانات تصویرسازی را در مقابل صنعت چاپ گشود. ایلاستریتور تقریباً توانایی انجام تمام کارهایی که ماکرومدیا فری هند می تواند انجام دهد را دارد، ولی دارای چند ضعف می باشد.
این نرم افزار برای کار کردن با متن کند است، به خصوص زمانی که اسکن کردن هم در میان باشد. گرچه در نرم افزار ایلاستریتور، می توان طراحی و حروف چینی و اعوجاج انجام داد و خلاصه با تصویر مانند فری هند کار کرد. ولی روشی که ادوبی در این نرم افزار برای اسکن و چاپ کردن به کار می گیرد، به طور قابل ملاحضه ای کندتر از روش اسکن و چاپ فری هند می باشد.

ادوبی فتوشاپ
Adobe Photoshop

فتوشاپ محبوب ترین نرم افزار پردازش تصویر، برای کلیه روش های چاپی می باشد. گرچه این نرم افزار در ابتدا برای اسکن کردن و روتوش عکس ها به کار گرفته می شد، ولی طراحان و هنرمندان، این نرم افزار را به خاطر امکانات فوق العاده و عالی در رنگ آمیزی، بسیار به کار می گیرند.
البته فتوشاپ برای حروف چینی و طراحی ساخته نشده است. این نرم افزار برای: حروف ظریف، رزولوشن کمی دارد، گرچه رزولوشن برای تصاویر و عکس های پر جزئیات، بسیار بالا می باشد. از طرف دیگر فتوشاپ به معنای واقعی، جعبه ابزار خوب برای کلیه کارهای اسکن از قبیل:
تغییر اندازه، چرخش، تصحیح رنگ و روی هم خوردن رنگ ها می باشد. هنگامی که یک عکس در فتوشاپ از لحاظ اندازه و رنگ آماده شد. می تواند در یک فرمت از چند فرمت متنوع دستگاه نگهداری شود. دو فرمت بسیار خوب برای نگهداری فایل ها TIF و EPS نام دارند.

کورل دراو
Corel Draw

این نرم افزار قابلیت های پیچیده و بسیار زیاد برای اسکن کردن، تصویرسازی و حروف چینی دارد. از طرف دیگر به دلیل قدرت نرم افزار در انجام کارهای مختلف، از سرعت آن کاسته شده است.
متأسفانه به دلیل همین پیچیدگی کورل دراو، قدرت قابل توجه این نرم افزار هیچگاه به شایستگی شناخته نمی گردد.
در حال حاضر تعداد معدودی از دفاتر تبلیغاتی و خدماتی با کورل دراو کار می کنند. گرچه کاربران ماهر با این نرم افزار می توانند کار کنند ولی تعداد آنها نیز رو به کاهش است.
یکی از امتیازات منحصر به فرد کورل دراو این است که یک اپراتور می تواند. یک فایل فری هند یا ایلاستریتور را که شامل شکل های نامنظم است. باید دورش تیغ بخورد را به فرمتی تبدیل سازد که بیشتر سازندگان تیغ های برش روتاری از آن استفاده می کنند.

منبع: چاپ ترنج

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *